maandag 7 september 2015

Week van de geletterdheid

Van 7 tot 13 september is het de week van de geletterdheid.  Het belang hiervan staat ook op de internationale agenda. Ieder jaar op 8 september is er de Internationale dag van de Geletterdheid. De Unesco brengt dan een stand van zaken rond geletterdheid in de wereld. Ondanks vele inspanningen blijft het probleem bestaan.

Dit jaar zoomt men in op jongeren en jong volwassenen in Vlaanderen. Want maar liefst 1 op 10 onder hen is onvoldoende geletterd. Een diploma halen, een job vinden, op eigen benen staan. Een hele opgave als je moeite hebt met taal, cijfers, ICT en multimedia!

Vanuit de bibliotheek hebben wij een speciale collectie voor kinderen en volwassenen die moeite hebben met het lezen van het Nederlands. Deze week zetten wij deze dan ook graag eens in de kijker. Wanneer u op volgende categorieën klikt, komt u terecht op een overzicht op onze catalogus:
boeken met het keurmerk Makkelijk lezen
- luisterboeken
 
Daarnaast vindt u in onze bib ook iedere week de Wablieft-krant, waar de actualiteit wordt weergegeven in duidelijke taal en eenvoudige zinnen. 


Meer informatie vindt u via de volgende link op 'de week van de geletterdheid'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten