vrijdag 6 januari 2017

Aanrader van Annette : Alleen zij, boek van Fikry El Azzouzi

Alleen zij is een liefdesverhaal. Ayoub, de hoofdpersoon uit El Azzouzi’s romans Het schapenfeest en Drarrie in de nacht, is ondertussen volwassen. Een schuchtere, gevoelige jongeman die weet wat hij wil, maar dat soms wat onhandig brengt. Hij raakt tijdens een baantje als afwasser verliefd op de roodharige restauranteigenaar Eva. Als ze beseft dat ze ook gevoelens heeft voor Ayoub ontstaat een intense relatie. Langzaam groeien ze naar elkaar toe, leren elkaar kennen, en ontmoeten ten slotte ook elkaars familie.

Als blijkt dat Ayoub niet aan het stereotype voldoet, begint Eva zich zelfs in een aantal aspecten van de islam te interesseren zonder dat ze haar eigen liberale en feministische ideeën verliest. En zo wordt dit ook een verhaal van een liefde tussen West-Europa en de islam, een verrassende samensmelting van Europese en islamitische waarden.

Op de achtergrond van de groeiende liefde tussen Eva en Ayoub, speelt ondertussen een minder liefdevol verhaal: in Europese steden worden steeds heftiger wordende terroristische aanslagen gepleegd. Ook de vluchtelingencrisis en racisme komen aan bod. De verliefde Eva en Ayoub bevinden zich ineens in een somber toekomstscenario.

Het toch wel actuele verhaal levert soms aandoenlijke en hilarische taferelen en dialogen op en is zeer vlot geschreven. Het boek is zelfstandig leesbaar ook al gaat het hier over een personage dat al in eerdere romans beschreven werd.


Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib : 'Alleen zij'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten