vrijdag 24 november 2017

Aanrader van Lien: The chemical garden, trilogie van Lauren Destefano

The Chemical garden trilogy bestaat uit 3 Young Adult romans: Verwelken, Vrees en Verbreken. In de nabije toekomst is enkel het continent Noord-Amerika nog over van de vroegere beschaving; alle andere landen zijn overspoeld door de zee. Het land is in verval, alle communicatiemiddelen zijn weggevallen, de inwoners vechten om te overleven. Door een mislukte poging van wetenschappers om een perfect menselijk ras te creëren, sterven vrouwen op hun twintigste en mannen op hun vijfentwintigste aan een mysterieus virus. Pogingen om een antivirus te maken eindigen steeds in gruwelijke experimenten met een dodelijke afloop. Daardoor zijn er nu twee kampen ontstaan: de mensen die tegen de dodelijke experimenten zijn, en degenen die er voor zijn, in de hoop dat er toch nog een remedie wordt gevonden.

Rhine Ellery is zestien wanneer ze ontvoerd wordt en gedwongen wordt om samen met Cecily en Jenna met de steenrijke Linden te trouwen. Linden woont samen met zijn vader Vaughn in een groot landhuis, afgeschermd van de gevaren van de buitenwereld. In deze beschermde wereld heeft Rhine alles dat ze wil: prachtige tuinen, heerlijk eten, dagelijkse baden, prachtige kleren. Maar ze mist haar vrijheid, en ze mist ook haar tweelingbroer Rowan, die daarbuiten nog steeds wanhopig naar haar op zoek is. Samen met de bediende Gabriël plant ze een manier om te ontsnappen uit haar gouden kooi. Intussen moet ze de schijn ophouden van liefhebbende echtgenote, zuster-vrouw en perfecte schoondochter. Zal het haar lukken om te ontsnappen aan haar lot?


De boeken zijn vlot geschreven en nemen rustig de tijd om de wereld waarin Rhine leeft op te bouwen. Als lezer ga je volledig op in haar gedachten, gevoelens en omgeving. Tegelijkertijd roept de trilogie ook een aantal interessante vragen op: hoe ver zou jij gaan als je nog vier jaar te leven had? Zou je op zoek gaan naar een remedie? Zou je je laatste jaren in luxe slijten in een gouden kooi? Of zou je alle comfort weer opgeven om bij je familie te zijn?

Via de volgende link vind je meer info over deze trilogie op de catalogus van onze bib: 'The chemical garden'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten