woensdag 15 februari 2017

Lou, infoavond voor kleuterleerkrachten op dinsdag 21 maart om 19u30

Schoolboeken zijn vaak stereotiep: ofwel is er geen aandacht voor diversiteit, ofwel gaat het specifiek en alleen maar over diversiteit. Daarom ontwikkelde Kathleen Amant samen met Cavaria het kleuterboekje en educatieve pakket Lou.

Het Lou-pakket in de klas
Het Lou-pakket geeft een beeld van de echte wereld weer zonder dat de nadruk op diversiteit wordt gelegd. Het pakket bevat onder andere vertelplaten, een memoryspel, puzzels, een prentenset over diverse gezinnen, een fotoset over beroepen, uitgewerkte lesactiviteiten, ideeën voor hoekenverrijking en nog veel meer. De Leesdijk kocht voor elke bibliotheek 3 exemplaren van dit pakket aan, zodat je deze kan lenen voor je klas.

Infoavond voor kleuterleerkrachten 
Diversiteit en gender is dit jaar het thema voor de jeugdboekenmaand in maart. Het Lou-pakket sluit hier mooi bij aan. Daarom organiseren we een infoavond voor leerkrachten om het Lou-pakket uitgebreid voor te stellen. We bespreken uitgewerkte lesideeën en bekijken concrete praktijkvoorbeelden over hoe je met kleuters in gesprek kan gaan rond gender en diversiteit.

De infoavond is gratis en gaat door op dinsdag 21 maart 2017 om 19u30 in de bibliotheek van Zele.

Wil je zeker zijn van een plaats, dan kan je reserveren in de bibliotheek van Zele, 052 45.23.36 of via bibliotheek@Zele.be. (Bibliotheek Zele i.s.m. De Leesdijk, Bibliotheek Hamme en Bibliotheek Berlare)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten