vrijdag 12 januari 2018

Aanrader: De Mars trilogie van Pierce Brown

Deze New York Times-bestsellerauteur heeft met de Mars trilogie een echte hit gescoord. Deze science fiction kan zowel de meer volwassen als de young adultlezer bekoren. Het verhaal is complexer qua structuur en karakter dan andere succesvolle science fiction bij de young adults (bv. The Hunger Games). De personages zijn niet rechtlijnig qua karakter. Zo is de held van het verhaal niet altijd 'the good guy', maar heeft ook hij verraderlijke trekjes. De auteur gebruikt ook elementen uit de klassieke oudheid (Rome), hetgeen dit verhaal een aards tintje geeft.


  • Deel I: In de maatschappij op Mars bepaalt kleur je rang en stand. Het hoofdpersonage Darrow is rood, de hiërarchisch laagste kaste, en daardoor gedoemd tot een leven van wroeten onder de grond. Daarentegen kan de hoogste gouden kaste bovengronds een luxeleven leiden. Gedreven door wraak en op zoek naar gerechtigheid probeert hij te infiltreren in de hoogste kaste. Op die manier wil hij een einde maken aan hun heerschappij, een haast onmogelijke opdracht...
  • Deel II: Darrow ondervindt dat macht corrumpeert. Vijanden kunnen vrienden worden en beste vrienden kunnen verraad plegen. Ook op het gebied van de liefde verkeert hij in een tweestrijd: liegen of de waarheid opbiechten? 
  • Deel III: Deze keer gaat Darrow op zoek naar bondgenoten om definitief af te rekenen met 'de gouden' en hun aanhang.


Een gouden tip: neem deze trilogie in zijn geheel mee naar huis en bereid je voor op een avond binge reading!

Via de volgende link vind je meer informatie over deze trilogie op de catalogus van onze bib: 'De Mars trilogie'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten