vrijdag 6 juli 2018

Aanrader van Lien: Forever, serie met Ioan Gruffudd

Dokter Henry Morgan heeft een opmerkelijk beroep: hij werkt als lijkschouwer voor de politie van New York. Zijn grote fascinatie voor zijn werk heeft te maken met het feit dat hij zelf niet kan sterven. Telkens hij een fataal ongeluk heeft, verdwijnt hij en duikt naakt op in de dichtstbijzijnde rivier. Hij was vijfendertig toen het voor het eerst gebeurde. Nu, 200 jaar later, is Henry uiterlijk nog geen dag verouderd. Zijn lange leven heeft hem een heel brede kennis opgeleverd waardoor hij veel sneller verbanden legt dan de meeste mensen. Detective Jo Martinez komt steeds vaker bij hem aankloppen met een moordzaak. De enige die van zijn geheim weet, is zijn geadopteerde zoon Abe, die nu eind de zeventig is en er dus eerder uit ziet als Henry’s vader.


Henry helpt met het oplossen van moordzaken en wordt intussen gestalkt door de gevaarlijke, amorele Adam, die niet alleen van Henry’s geheim op de hoogte is, maar ook beweert dat hij zelf onsterfelijk is, 2000 jaar oud is, en intussen zo ongevoelig is geworden voor de dood dat hij achteloos moorden pleegt. Henry probeert van hem af te geraken zonder zijn eigen geheim te verraden, terwijl hij intussen ook op zoek gaat naar zijn voormalige vrouw (en Abes adoptiemoeder), die twintig jaar verleden onverwachts verdween.

Ik vind het een serie met een heel interessant, en vooral heel menselijk uitgangspunt. In elke aflevering komen flashbacks voor van Henry’s lange leven, van 1817 tot nu. Het stelt de vraag of onsterfelijkheid een vloek of een zegen is, en hoe iemand met een gezin er op zou reageren. Henry probeert telkens de moordzaken aan de hand van de geschiedenis en zijn eigen mensenkennis op te lossen. Een zeer geslaagde combinatie van science fiction met politiethriller.

Via de volgende link vind je meer informatie over deze serie op de catalogus van onze bib: 'Forever'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten