vrijdag 25 november 2016

Aanrader van Annette : De val, boek van Matthias M.R. Declercq

Dit boek is een aanrader voor al wie van de koers houdt. Het gaat over vijf jonge gasten die graag profrenner willen worden. Ondanks hun verschillende achtergronden vinden ze elkaar vanwege hun drang om te koersen. Ze trainen samen op het jaagpad langs de Schelde, van Gent naar Oudenaarde. Stilaan vormt zich het Scheldepeloton met Iljo Keisse, Wouter Weylandt, Dimitri De Fauw, Bert De Backer en Kurt Hovelijnck. Af en toe traint ook Frederiek Nolf mee. Ze schoppen het allemaal tot profwielrenner, maar het leven in het peloton blijkt harder dan ze konden vermoeden.
De val is het waargebeurde verhaal over gewone jongens met een grote droom. Het boek vertelt op indringende en soms grappige wijze wat werkelijk is gebeurd met de jonge en beloftevolle renners. De kettingreactie aan tragedies en emoties worden zeer waarheidsgetrouw beschreven, van zelfmoord, een coma, een positieve plas, tot een hartstilstand en een dodelijke crash.

Dit is een zeer ingrijpend boek, het gaat niet alleen over de harde wereld van het wielrennen, maar ook over vriendschap, volwassen worden en omgaan met tegenslagen. Met dit debuut heeft de schrijver aangetoond dat het leven van een profrenner meer is dan enkel maar koersen en dat zij ook maar mensen zijn.


Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek in de catalogus van onze bib: 'De val'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten