vrijdag 27 april 2018

Aanrader van Annette: De tatoeëerder van Auschwitz, waargebeurd verhaal van Heather Morris

Dit aangrijpende en waargebeurde verhaal gaat over een jonge Slowaakse Jood Lale Sokolov. In april 1942 wordt hij naar Auschwitz gedeporteerd en daar geraakt hij door toeval aan een job als tatoeëerder. Dit brengt bepaalde 'gunsten' met zich mee en daardoor weet hij zich in het verschrikkelijke kamp te redden. Op een dag kijkt hij tijdens zijn werk in de ogen van Gita en zij worden verliefd. Door de slechte omstandigheden in het kamp, is het niet altijd gemakkelijk om elkaar te zien. Lale neemt te veel risico's en op een bepaald moment ziet het er enorm somber uit voor hem, waardoor hun belofte aan elkaar om samen het kamp levend te verlaten op het spel komt te staan. Lale en Gita worden aanvankelijk gescheiden in de chaos rond de ontruiming van het kamp maar gelukkig vinden ze elkaar na de bevrijding terug.

Dit indrukwekkende levens- en liefdesverhaal werd verteld door de 80-jarige Lale aan auteur Heather Morrisen. Het resultaat is een prachtig en indrukwekkend overleversverhaal.


Via de volgende link vind je meer informatie over deze roman op de catalogus van onze bib: 'De tatoeëerder van Auschwitz'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten