donderdag 20 december 2018

Kerstaanrader van Lien: Blackadder's christmas carol

Blackadder was een komische BBC - serie met een satirische kijk op de Britse geschiedenis. Ze werd opgenomen tussen 1983 en ‘89. In elk seizoen van de serie staat antiheld Edmund Blackadder centraal, in telkens een andere tijdsperiode, gaande van de Middeleeuwen tot de eerste wereldoorlog. De serie staat bekend om zijn cynische grappen. Vooral het tweede tot vierde seizoen zijn zeer populair en worden nog regelmatig uitgezonden op tv.



In deze kerstspecial wordt de brave Ebenezer Blackadder, die steeds wordt opgelicht door zijn Victoriaanse tijdgenoten, bezocht door de geest van Kerstmis. Die toont hem hoe slecht zijn voorgangers waren en prijst hem omwille van zijn voorbeeldige gedrag. Maar de boodschap die Ebenezer onthoudt van zijn voorouders is niet dat misdaad straft, maar loont…

Met gastoptredens van alle voorgaande Blackadders, Queen Victoria en haar man Albert, en uiteraard die goeie ouwe Baldrick. Een zeer goede aanvulling op de Blackadder-serie, in een sfeervol feestkleedje.



Via de volgende link vind je meer informatie over deze dvd op de catalogus van onze bib: 'Blackadder's Christmas Carol'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten