vrijdag 26 april 2019

Aanrader van Annette : Door jouw ogen, roman van Hans Fiers

Aan de vooravond van de twintigste eeuw (over)leven de kleine Driek en zijn oudere zus Adèle op een Limburgse fruitboerderij samen met hun hardvochtige vader. Over de dood van hun geliefde moeder wordt niet gepraat. Het enige wat ze te horen krijgen is dat hun moeder gestorven is door de schuld van een Duitse seizoenarbeider. Maar Adèle weet beter...wanneer zij verdwijnt samen met haar grote Duitse liefde, blijft Driek noodgedwongen alleen achter met zijn tirannieke vader. Tijdens het opgroeien moet Driek niet alleen de grillen van zijn vader tolereren, maar hij moet ook omgaan met het gemis van zijn moeder en zus.

Wanneer de gehate Duitsers in augustus 1914 België binnenvallen, gaat hij op zoek naar vergelding voor de dood van zijn moeder. Hij grijpt zijn kans en meldt zich vrijwillig aan bij het leger. Op die manier denkt hij wraak te kunnen nemen, maar hij vindt iets helemaal anders dan verwacht.

Hans Fiers kreeg naar eigen zeggen de schrijfkoorts te pakken bij het zien van een aangrijpende foto uit de Grote Oorlog waarbij te zien is hoe drie Duitse soldaten een vijandelijke soldaat bevrijden uit een bomkrater. Dat beeld leidde uiteindelijk tot zijn eerste roman 'Door jouw ogen'.

Dit boek leest vlot, is bij momenten heel aangrijpend en het verhaal laat je niet meer los. Voor mij zeker een geslaagd debuut van een auteur met roots in Zele!


Niet te missen: Op vrijdag 14 juni om 19u30 komt Hans Fiers zijn boek voorstellen in de bib van Zele!

Via de volgende link vind je meer informatie over deze roman op de catalogus van onze bib: 'Door jouw ogen'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten