vrijdag 16 december 2016

Aanrader van Georgette: Noodweer, roman van Marijke Schermer

Emilia is statisticus met een bovengemiddelde interesse.Onder impuls van haar man Bruce, die chirurg is, zijn ze naar het platteland gaan wonen. Het huis ligt in overstromingsgebied. Ze heeft twee zoontjes. Toen ze voor het eerst kennismaakte met Bruce, werd ze op een brutale wijze verkracht. Ze was er zodanig aan toe dat ze drie maanden nodig heeft om te herstellen.

 Na die tijd zoekt ze terug contact met Bruce, maar ze verzwijgt de verkrachting. Ze worden gelukkig, maar haar geheim blijft in haar hoofd spoken en naarmate de jaren verstrijken komt de twijfel om het alsnog te vertellen. Door een voorval wordt er in Emilia iets losgewoeld, waardoor alles terug naar boven komt. Ondertussen breekt er noodweer uit en het water rond het huis begint, langzaam maar zeker, te stijgen.


Zelfs in die crisissutuatie is ze apatisch. Wat doet het met een relatie als één van beiden iets verzwijgt? Emilia en Bruch verlangen naar elkaars nabijheid maar raken steeds meer van elkaar verwijderd. Als het water het huis binnen loopt doet ze toch een bekentenis. Dan komt er een onverwachte ontknoping. Dit boek is meer dan de moeite waard het doet aan de stijl van Ian McEwan denken en dat zegt wel iets…

Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'Noodweer'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten