vrijdag 28 september 2018

Aanrader van Sanne: Otto de kat leest Julia, een luisterboek van Otto de Kat

Bij voorlezen denken we meteen aan kinderen, maar ook als volwassene kan het erg fijn zijn om  naar een verhaal te luisteren. Af en toe neem ik een luisterboek mee uit de bib, dat ik beluister tijdens het autorijden. Het maakt lange autoritten meteen een stuk aangenamer. Deze roman wordt voorgelezen door de auteur zelf.

Het verhaal begint met het onverwachte overlijden van Chris Dudok, een Nederlandse fabriekseigenaar en weduwnaar. Het gaat om een doordacht voorbereide zelfmoord. Nochtans komt zijn overlijden aan als een verrassing in zijn omgeving. Welk verdriet droeg Chris Dudok met zich mee?

Tijdens het verhaal valt de puzzel van de levensgeschiedenis van Chris in elkaar, gekenmerkt door spijt, gemis en stom toeval. Tijdens de oorlogsjaren van WOII leerde hij Julia Bender kennen, een Duitse ingenieur uit zijn fabriek. Al snel wordt duidelijk dat zij zijn grote liefde is en dat hij haar nooit zou kunnen vergeten. Maar toch is hij getrouwd met een Nederlandse vrouw, van wie hij nooit oprecht gehouden heeft. Wat is er toch gebeurd met Julia en Chris?



Via de volgende link vind je meer info over dit luisterboek op de catalogus van onze bib: 'Otto de Kat leest Julia'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten