vrijdag 21 augustus 2015

Aanrader van Miet: Olive Kitteridge, miniserie van Lisa Cholodenko

Een miniserie van 4 afleveringen is ’s avonds nog wel te behappen! Ik heb hem uitgeleend, vooral vanwege de hoofdrolspeelster Frances McDormand (o.a. ook met een mooie prestatie te zien in Fargo).

In de openingsscène zien we Olive (Frances McDormand) op het punt zelfmoord te plegen. Daarna worden we meegenomen naar een kleine gemeenschap waar Olive wiskundelerares is en gehuwd met de apotheker Henry. Olive reageert nogal rigide op gebeurtenissen in haar gezin en haar werkomgeving en komt daardoor niet sympathiek over. Er zijn sterke aanwijzingen van depressie. Nochtans merken wij af en toe dat zij toch tot empathie in staat is.

Het huwelijk is wat het is: de zachtmoedige Henry blijft van zijn Olive houden, ook al wordt hij vaak teleurgesteld. Een voorbeeldje: voor Valentijn heeft Henry een kaartje en hartvormige pralines gekocht. Het kaartje belandt echter onmiddellijk in de prullenmand: “ik heb het al gelezen” en de chocolade keurt ze geen blik waardig.

Ook met haar zoon en later met haar schoondochter heeft zij een problematische relatie. Het leven gaat verder, vooral met verlies en op het einde komen wij weer bij de openingsscène: wat zal Olive doen?

Een aanrader vanwege de puike acteerprestaties en de sfeer uit de 70’er en 80’er jaren in het stadje, waar iedereen elkaar kent!

Via de volgende link krijg je meer informatie over deze dvd op de catalogus van onze bib: 'Olive Kitteridge'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten