vrijdag 2 juni 2017

Aanrader van Annette : Vos; het leven van Luc De Vos, boek van Leon Verdonschot

Vos: het leven van Luc De Vos is de biografie van Luc De Vos, die op 29 november 2014 in Gent overleed.

De Gentse artiest Luc De Vos brak in 1992 door met Gorki en scoorde meerdere hits met o.m. Anja, Lieve kleine piranha en Mia. Daarnaast was hij columnist en schrijver en groeide hij uit tot een Vlaams icoon en televisiepersoonlijkheid. Hij werd bewonderd om zijn levenslust, humor en intelligentie, maar achter zijn gulle lach ging ook een verlegen, onzekere man schuil die worstelde met zijn bekendheid, zijn achtergrond en ambities.

De Nederlandse auteur Leon Verdonschot reconstrueert het leven van Luc de Vos aan de hand van talloze interviews met (jeugd)vrienden, familieleden, muzikanten en bewonderaars en creëert daarmee een intiem portret van een getroebleerde Vlaamse volksheld. Het resultaat is grappig, ontroerend, pijnlijk realistisch en soms diep tragisch. Vooral zijn jeugdjaren die Luc doorbracht in Wippelgem zijn tekenend voor zijn speciale karakter, want hij voelde zich als onzekere dromer niet goed op het platteland. Tegelijk was zijn jeugd ook een inspiratiebron, want veel van Lucs mooiste teksten zijn eruit voortgesproten.

Zonder meer een schitterend boek!



Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'Vos: het leven van Luc De Vos'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten