vrijdag 1 december 2017

Aanrader van Annette: Het beste wat we hebben, roman van Griet Op de Beeck


Griet Op de Beeck start met "Het beste wat we hebben" met een trilogie maar de boeken zullen toch perfect afzonderlijk te lezen zijn.

De 43-jarige rechter Lucas staat aan de reling van een beruchte zelfmoordbrug als hij besluit om zijn leven om te gooien. Hij gaat bij die brug wonen om mensen die zelfmoord willen plegen te weerhouden om te springen. Tegelijkertijd heeft hij de tijd en de ruimte om na te denken over zijn leven.
Hij is getrouwd met de zelfzekere en mondige controlefreak Isabelle en hij heeft het moeilijk om haar duidelijk te maken wat hij voelt en waarover hij twijfelt. Ook zijn problematische jeugd, met een manipulatieve moeder en een zeer veeleisende vader, maken dat hij de weg kwijt is. Zijn zus Suzanne speelt een belangrijke rol in zijn zoektocht naar antwoorden. Zij verblijft in een instelling vanwege een dissociatieve identiteitsstoornis want ook en vooral zij heeft geleden onder de jeugdtrauma's.

‘Het beste wat we hebben’ gaat over mensen die hun levensweg zoeken, beschadigde gezinnen en keuzes maken in het leven. De combinatie van de thematiek, de prachtige schrijfstijl en het herkenbare taalgebruik maakt dat dit boek tegelijkertijd treurig, humoristisch en toegankelijk is.
Griet Op de Beeck is er in geslaagd om alweer een gevoelige snaar te raken!


Via de volgende link vind je meer informatie over deze roman op de catalogus van onze bib:'Het beste wat we hebben'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten