vrijdag 22 december 2017

Aanrader van Annette : Liefdestips aan mezelf, een YA-roman van Sylvia Van Driessche

Als haar moeder wordt opgenomen in een psychiatrische instelling verhuist de 17-jarige Olivia Jacobs noodgedwongen naar de chique villa van haar tot dan toe afwezige maar wel beroemde vader, haar stiefmoeder en haar 17-jarige Instagramverslaafde stiefzus.
Tijdens haar zoektocht naar zichzelf en de grote liefde houdt ze een dagboek bij. Omdat haar versierpogingen op haar droomdate Max niet vlot verlopen, roept ze de hulp in van haar beste vriendin Billie en verzamelt ze uit alle mogelijke hoeken liefdes- en flirttips. Daardoor komen Olivia’s twee werelden, de wereld van haar familie die ze probeert te negeren en de wereld van de liefde die ze bestudeert, dichter bij elkaar dan ooit…
Door te lezen over de psychologie achter verliefd worden, beseft Olivia dat ze Max enkel voor haar zal winnen door gewoon zichzelf te zijn. Nu moet ze enkel nog uitzoeken wie ze echt is…en of Max wel de ware is voor haar.
Liefdestips aan mezelf: het dagboek van Olivia Jacobs is een frisse wind in de wereld van Young Adults-boeken. Het is luchtig, humoristisch, vlot leesbaar en het gaat over herkenbare en typische tienerproblemen. Bovendien geeft het moeilijke verleden van Olivia ook veel diepgang aan het verhaal. Kortom een boek van de Zeelse schrijfster Sylvia Van Driessche dat iedereen kan lezen. 



Via de volgende link vind je meer informatie over deze roman op de catalogus van onze bib: 'Liefdestips aan mezelf'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten