maandag 12 februari 2018

Biblos op dinsdag 13 februari

Leesgroep Biblos organiseert dinsdagavond een avond vol poëzie met Charles Ducal.  De dichter bespreekt samen met de leden van de leesgroep verschillende van zijn werken.  


Charles Ducal is één van de belangrijkste Nederlandstalige dichters van het moment. Hij debuteerde in 1987 met de bundel Het huwelijk en schreef tot nu toe zes dichtbundels. Daarnaast is hij de auteur van het enthousiasmerende essay Alle poëzie dateert van vandaag waarin hij uitlegt wat het belang van poëzie zou kunnen zijn. Dit jaar verschijnt zijn nieuwe bundel, De buitendeur.

Ducal schrijft klassieke poëzie in een klassieke vorm, die direct toegankelijk is. Inhoudelijk gaat het vaak over (innerlijke) conflicten, en niet zelden spreekt er ook een grote maatschappelijke betrokkenheid uit zijn werk.



Op dinsdag 13 februari om 20u ben je welkom om te komen praten en luisteren. Zoals steeds hoef je nog niets nog niet gelezen te hebben om aan te sluiten. Je vindt Biblos in het bovenzaaltje van onze bib.

Via de volgende link vind je meer informatie over de werken van deze dichter op de catalogus van onze bib: 'Charles Ducal'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten