woensdag 28 maart 2018

Biblos op dinsdag 12 juni

Biblos bespreekt het boek 'Mazzel tov: mijn leven als werkstudente bij een orthodox -joodse familie' van Margot vander Straeten. De bespreking wordt geleid door Jooris Van Hulle.

Zes jaar lang begeleidt Margot Vanderstraeten de kinderen van de Schneiders bij hun huiswerk. Via dochter Elzira en zoon Jakov krijgt ze geleidelijk aan toegang tot de gesloten orthodox -joodse wereld van dit Antwerpse gezin. Hier heersen religieuze wetten en eeuwenoude tradities die de Vlaamse studente maar moeilijk kan rijmen met de tijd: de jaren negentig. Maar ook de joodse familie wordt beproefd door de open, maar kritische werkstudente. Dat zij ongehuwd samenwoont met haar Iraanse vriend Nima wekt achterdocht. Gaandeweg winnen - aan beide zijden - respect, nieuwsgierigheid en humor het van verontwaardiging en verwerping. Als de kinderen afgestudeerd zijn, zal Vanderstraeten ze jaren later in Israël en New York opzoeken.


Op dinsdag 12 juni om 20u ben je welkom om te komen praten over of luisteren naar de bevindingen bij dit boek. Zoals steeds hoef je het boek nog niet gelezen te hebben om aan te sluiten. Je vindt Biblos in het bovenzaaltje van onze bib.

Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'Mazzel tov: mijn leven als werkstudente bij een orthodox -joodse familie'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten