woensdag 28 maart 2018

Inspiratiemoment STEM voor leerkrachten op maandag 12 maart

De samenleving van vandaag heeft meer mensen nodig met een STEM-profiel. STEM is een letterwoord dat staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics en omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen. Om jongeren te stimuleren om voor STEM-opleidingen en -loopbanen te kiezen, werkte de Vlaamse Regering het STEM-actieplan uit. Dat actieplan trad in 2012 in werking en moet tegen 2020 een aantal doelstellingen realiseren met het oog op meer afgestudeerden in het STEM-onderwijs. De bib geeft een gratis vorming aan leerkrachten.

Op maandag 12 maart om 20.00 uur loodst Henk Vanden Herrewegen van Fablab Erpe-Mere je in de bibliotheek van Zele langsheen een reeks interessante, educatieve STEM-tools zoals Osmo, Bee-bot, apps rond programmeren en nog veel meer. Aansluitend demonstreert de bib de materialen die zij in huis heeft en kan je zelf één en ander uitproberen. 


Dit inspiratiemoment richt zich tot leerkrachten van het lager onderwijs en werd georganiseerd door De Leesdijk. De toegang is gratis maar laat ons op voorhand je aanwezigheid weten via 052/45.23.36 of bibliotheek@zele.be.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten