vrijdag 17 augustus 2018

Aanrader van Tine: De buitenstaander, een thriller van Stephen King

Het stadje Flint City, waar detective Ralph Anderson woont, wordt opgeschrikt door de ontvoering, misbruik en moord op de 11-jarige Frankie Peterson. Al snel komt een mogelijke verdachte in het vizier: Terry Maitland, de populaire coach (coach T) van het plaatselijke honkbalteam. Gesteund door verklaringen van ooggetuigen en overweldigend forensisch bewijsmateriaal wordt coach T publiekelijk en met veel machtsvertoon gearresteerd door rechercheur Anderson en de officier van justitie. Coach T ontkent de beschuldigingen en heeft ook een sluitend alibi. Bij de overbrenging naar het gerechtsgebouw gebeurt echter een drama en de politie besluit de zaak te sluiten. Anderson heeft spijt van zijn onbesuisd optreden tijdens de arrestatie en wil de zaak verder uitspitten met behulp van de tegenpartij. Een snipper papier in het busje van de ontvoering zet hem op een ander spoor...


In het eerste deel wordt de arrestatie van Maitland en de ondervraging van de ooggetuigen behandeld. Als lezer kan je dan niet anders dan concluderen dat de coach schuldig is. De volgende delen verhalen over het verloop van het onderzoek na de dood van Maitland.

Stephen King schets een beeld van het mediacircus dat volgt op de arrestatie van de coach en de impact daarvan op zijn familie, die plots worden behandeld als paria's. De auteur heeft in zijn onnavolgbare stijl weer een spannend boek afgeleverd waarbij je als lezer meegesleept wordt naar een 'buiten-gewone' ontknoping.

Je bent onschuldig tot je schuld bewezen is....maar wat als je schuld en onschuld tegelijkertijd worden bewezen?

Via de volgende link vind je meer informatie over deze thriller op de catalogus van onze bib: 'De buitenstaander'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten