vrijdag 31 augustus 2018

Aanrader van Miet: Memento, Narcotica en Post Mortem, boeken van Emelie Schepp

Hou jij ook zo van Scandinavische thrillers? Kan je een boek van Stieg Larsson, David Lagercrantz, Lars Kepler, Kerstin Ekman of Arnaldur Indridason niet opzij leggen? Dan moet je zeker eens de romans van Emelie Schepp proberen! Tot op heden bracht ze 3 romans uit: Memento, Narcotica en Post mortem.

Memento was haar debuut. Een jong meisje wordt wakker in het ziekenhuis, maar weet niet hoe ze daar terechtgekomen is. Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.

Hoewel de 3 boeken afzonderlijk te lezen zijn, kan je ze beter op volgorde lezen. In alle verhalen komen dezelfde hoofdfiguren terug en ook hun geschiedenis vervolgt. 


Spannende boeken, van de eerste tot de laatste pagina en ik ben zeer nieuwsgierig naar het vierde boek (Postuum) dat in de loop van juli verschijnt!

Via de volgende link vind je meer informatie over deze boeken op de catalogus van onze bib: 'Emelie Schepp'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten