vrijdag 9 november 2018

Aanrader van Tine: Rebel in de woestijn, een YA-trilogie van Alwyn Hamilton

Sinds "De Hongerspelen" maakten we kennis met een nieuw rolmodel: de stoere heldin.  Gedaan met de stereotype Disneyprinses die alleen met behulp van een mannelijk personage haar doel kan bereiken.  De nieuwe heldin doet zelf wat nodig is om haar doel te bereiken en lost zelf haar problemen op. 




Maak in deze trilogie kennis met Amani, een weeskind dat in Stofoord, een uithoek van de woestijn woont, in het sultanaat Miraji.  In dit rijk zijn nog sporen van magie terug te vinden in vele bewoners.  Sommigen stammen af van djinns en worden demdji genoemd (half mens, half djinn).  Ze moeten dit genetisch trekje echter verborgen houden voor de Gallanen, een troepenmacht uit een buurland, die in dienst staat van de sultan om zijn macht te consolideren.  Amani wil Stofoord ontvluchten om bij haar tante in de stad Izman te gaan wonen.  Het lot is haar gunstig gezind: de komst van een vreemdeling op de vlucht biedt haar de mogelijkheid om te ontsnappen...

Het spreekt vanzelf dat Amani nooit de hoofdstad zal bereiken.  Haar lot voert haar en de vreemdeling naar het rebellenleger van prins Ahmed, die de sultan van de troon wil stoten.  Aldus ontstaat de legende van de Rebellenprins, de Vreemdelingenprins, de Blauwogige Bandiet en de demdji's die zich bij het leger aangesloten hebben.

Deel 1: Amani slaagt er in de woestijn te ontvluchten en komt bij het rebellenleger terecht
Deel 2: Door verraad belandt de Blauwogige Bandiet in handen van de sultan, en ontdekt zij dat de sultan zich ook bezig houdt met magie.
Deel 3: Na de terechtstelling van de Rebellenprins neemt de Blauwogige Bandiet het commando over en bereidt zich voor op de ultieme clash met de sultan.


Via de volgende link vind je meer informatie over deze boeken op de catalogus van onze bib: 'Rebel in de woestijn'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten