vrijdag 24 mei 2019

Aanrader van Lien: Ekhö: een stripreeks voor volwassenen

Fourmille Gratule is onderweg naar New York wanneer ze op het vliegtuig wordt aangesproken door een eekhoorn, gekleed in een mutsje en een cape. Het beestje vraagt haar of ze de erfenis van een overleden tante wil accepteren. Dan wordt het vliegtuig door de bliksem getroffen. Fourmille klampt zich vast aan haar medepassagier Yuri, waarna ze samen in een parallelle wereld terechtkomen.

 
New York is nog steeds New York, maar zonder de technologie die wij kennen. Het is een wereld met stoommachines, waar draken en andere fantasywezens als vervoersmiddelen worden ingezet. De eekhoornachtige Preshaunen heersen over deze spiegelwereld, die Ekhö heet. Fourmille accepteert de erfenis van haar overleden tante Odelalie, die bestaat uit een artiestenbureau dat ze moet runnen. En plots blijkt Fourmille ook ontvankelijk voor geesten te zijn. Wanneer ze van kapsel verandert, is het vaak van dat…



Ekhö is een heel mooi getekende, gedetailleerde serie waar duidelijk goed over nagedacht is. In elk boek reist Fourmille naar een andere wereldstad, die volledig tot in de details in steampunkstijl wordt weergegeven. Tot nu toe kwamen New York, Hollywood, Parijs, Rome, Barcelona, Londen en het Wilde Westen aan bod. Er worden constant knipogen gegeven naar de huidige (pop)cultuur, vooral het boek over Londen was bijzonder herkenbaar. Het enige minpuntje aan de serie vind ik de overdreven erotische weergave van Fourmille zelf. Maar dat was waarschijnlijk een persoonlijke keuze van de tekenaar.

Via de volgende link vind je meer informatie over deze stripreeks op de catalogus van onze bib: 'Ekhö'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten