vrijdag 26 juli 2019

Aanrader van Mara: De paarden van Hitler - Arthur Brand


Ooit stonden in de tuin van de Rijkskanselarij in Berlijn twee gigantische bronzen paarden, meesterwerken van één van Hitlers favoriete beeldhouwers, Josef Thorak. Aan het einde van de tweede wereldoorlog, tijdens de slag om Berlijn, werden ze vernield, samen met vele andere beelden van de Rijkskanselarij. Tenminste, dat dachten we.





Arthur Brand, de kunstdetective krijgt een foto van de paarden onder ogen. Ze staan te koop! Brand kan het niet geloven. Hij is er van overtuigd dat het vervalsingen zijn, maar gaat op onderzoek uit. Hoe kunnen twee gigantische metershoge paarden verdwijnen? Die zoektocht brengt hem bij   kopstukken van criminele organisaties, oud-nazi’s, oud-KGB’ers, neonazi’s, louche figuren en de Stasi. De auteur neemt ons met de  paarden van Hitler in een ongelooflijk spannend avontuur,  een waargebeurd verhaal over geheime diensten, oud-nazi’s, neonazi’s en heel veel geld.

Het boek is een echte pageturner. Spannend tot de laatste minuut en moeilijk weg te leggen. En het best van al: waargebeurd. Vaak overtreft de realiteit de fictie!

Het is niet enkel een boek voor kunstliefhebbers, maar ook voor iedere lezer die houdt van spannende of waargebeurde verhalen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten