vrijdag 2 augustus 2019

Aanrader van Sanne: Hondje, waar ben je? Een prentenboek van Nosy crow

"Waa be je?" is vaak een van de favoriete uitingen van kinderen op peuterleeftijd. Van mama en papa over de jas tot de eendjes bij de vijver, mijn dochtertje gebruikt het alvast voor alles wat ze zoekt en niet meteen in haar gezichtsveld heeft.

Prentenboekjes met flapjes worden, naast boekjes met geluiden, bijna altijd gesmaakt door deze leeftijdsgroep. Zelf de flapjes kunnen openen, is in het begin echter soms nog wat moeilijk. En frustratie om iets dat niet lukt, dat valt al eens in minder goede aarde bij deze leeftijdsgroep. Net als het niet zelfstandig kunnen uitvoeren wat ze willen. Maar bij dit prentenboek zijn het vilten flapjes, wat veel eenvoudiger is dan de kartonnen flapjes. Ze hebben er minder fijne motoriek voor nodig om het stofje te kunnen bewegen. Bovendien scheurt het ook minder snel, waardoor je ze als ouder ook gewoon zelf kan laten proberen zonder dat je bang moet zijn om te komen in de bib dat het boek beschadigd is :) .

Je hoort het al, dit prentenboek waarbij op elke pagina iets gezocht wordt 'Waar ben je?' dat vervolgens onder een vilten flapje zit, vond ik persoonlijk al één van de beste prentenboeken die ik tot hiertoe heb gelezen.


Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'Hondje, waar ben je?'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten