woensdag 24 oktober 2018

Biblos op dinsdag 6 november

Op 6 november bespreekt leesgroep Biblos 'Vreemdelingen met dezelfde droom' van Alison Pick. De bespreking wordt geleid door Lieve Van Kerckhove.

1921. Een groep jonge zionisten, uit Oost-Europa gevlucht voor pogroms, sticht in Palestina een nieuwe kibboets waar ze een ideale samenleving willen opbouwen: gelijkheid tussen man en vrouw, gedeeld bezit, leven in een commune met Hebreeuws als gemeenschappelijke taal. Maar de werkelijkheid is weerbarstig: uitputtend werk, veel doden door malaria, gebrek aan hygiëne en medische verzorging, honger. Hun karakters botsen en bovendien hebben ze zich gevestigd op grondgebied dat ze hebben gekocht van de Arabische bewoners die niet zonder meer willen vertrekken... Een uiterst boeiend historisch verhaal, dat op dieper niveau vragen stelt over gelijkheid, corruptie, oorlog en vooroordeel.



Op dinsdag 6 november om 20u ben je welkom om te komen praten over of luisteren naar de bevindingen bij dit boek. Zoals steeds hoef je het boek nog niet gelezen te hebben om aan te sluiten. Je vindt Biblos in het bovenzaaltje van onze bib.

Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'Vreemdelingen met dezelfde droom'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten