vrijdag 22 maart 2019

Aanrader van Vicky: De beproeving, een thriller van Stephen King

De aanrader van deze week is een klassieker. Dit boek verscheen voor het eerst in 1978. In 1994 verscheen de herwerkte versie.



Het is een verhaal over de uitbraak van een zeer dodelijk virus, een biologisch wapen. Men noemt dit ‘De grote plaag’. Ruim 99% van de wereldbevolking sterft.  De overlevers proberen de maatschappij opnieuw op te bouwen. Ze worden op een merkwaardige manier, in hun dromen, naar elkaar toegedreven.   Langzaamaan wordt duidelijk dat er zo 2 groepen ontstaan. De eerste groep onder leiding van een hoogbejaarde, vredelievende vrouw, Abigail Freemantle. De tweede groep onder leiding van een jonge charismatische man met duistere bedoelingen, Randall Flagg.

Het is voor mij het beste boek dat ik ooit gelezen heb van Stephen King. Het verhaal is tegelijk realistisch en bovennatuurlijk. Het gevaar van een dodelijk virus dat de wereld er op heel korte tijd, helemaal anders doet uitzien is echter angstaanjagend echt.

Het is een heel dik boek (meer dan 1200 blz.) maar het leest zeer vlot en je wordt in het verhaal gezogen.   In 1994 werd dit boek verfilmd voor televisie en nu is er sprake dat men binnenkort aan een nieuwe verfilming gaat werken.

Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'De beproeving'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten