vrijdag 18 september 2015

Aanrader van Annette: Onze borst, dagboek van een kanker door Lander Deweer

In dit boek beschrijft Lander in dagboekvorm hoe het leven van hem en zijn vriendin op zijn kop wordt gezet wanneer bij zijn vriendin Inge borstkanker wordt vastgesteld. Op een paar weken tijd worden de toekomstplannen, reizen en kinderwens van het jonge en zorgeloze koppel vervangen door ziekenhuisbezoeken, chemo, operatie, bestralingen, onzekerheid en angst.

Lander schrijft enorm oprecht en sereen hoe ze samen, maar ook elk apart, alle beproevingen doorstaan, hoe ze huilen en liefhebben in die moeilijke periode, hoe Inge haar gevoel voor humor blijft behouden. Met ups en downs beleven ze ieder op hun manier hoe hun leven overhoop gehaald wordt, en vooral hoe hun toekomstperspectieven worden aangetast door de ziekte, en in het bijzonder hun kinderwens die opgeborgen wordt.

De dagboekfragmenten zijn afwisselend emotioneel, hoopvol, aangrijpend en soms ook enorm confronterend. Het boek is heel intens om te lezen, maar zeker de moeite waard!


Via de volgende link vind je meer informatie over het boek op de catalogus van onze bib: 'Onze borst: dagboek van een kanker'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten