vrijdag 11 september 2015

Aanrader van Sanne: De voorlezer, roman van Bernhard Schlink

Speciaal voor de week van de geletterdheid heb ik gekozen voor een roman die ook is uitgegeven met het keurmerk Makkelijk Lezen. Dit keurmerk wordt toegekend aan verhalende teksten die goed leesbaar zijn voor iedereen met leesproblemen.

'De voorlezer' gaat over de relatie tussen de jonge scholier Michaël en de tramconductrice Hannah. Hun geheime ontmoetingen zijn passioneel en intiem, maar beladen door het grote leeftijdsverschil en het geheim dat Hannah met zich meedraagt. Nadat zij plots spoorloos uit zijn leven was verdwenen, duikt zij jaren later onverwacht terug op. Dit is geen vrolijk vakantieboek, maar ondanks de zware inhoud blijft het een vlot leesbaar verhaal. Vooral het generatieconflict tijdens de naoorlogse jaren in Duitsland, met vragen over (collectieve) schuld en rechtvaardigheid, vond ik zeer intrigerend.

 

Via de volgende link vind je meer informatie over het boek op de catalogus van onze bib: 'De voorlezer'. Dit boek is tevens verfilmd met Kate Winslet en Ralph Fiennes in de hoofdrollen. In onze bib vindt u de dvd 'the reader' en de cd met de bijhorende filmmuziek: 'the reader: original motion picture score'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten