woensdag 14 oktober 2015

Boekvoorstelling: 'Decadent verlangen' van Kevin De Wilde op vrijdag 16 oktober

Op 16 oktober stelt Zelenaar Kevin De Wilde zijn tweede dichtbundel 'Decadent Verlangen' voor. Kevin zal enkele werken voordragen en daarnaast ontvangt hij nog twee andere gasten: Tom De Maerschalck en Flore Pensaert. Zij brengen die avond enkele fijnzinnige woorden die u laten peinzen. Karen De Kegel verzorgt de muzikale intermezzo’s tussen de verschillende sprekers op haar dwarsfluit. Ze zal de aanwezigen laten mijmeren over de gedichten op de sierlijke tonen.

Kevin De Wilde is een 19-jarige student Communicatiemanagement met een sterk instinct voor creativiteit in zijn hele context. Muziek is een passie, literatuur een levensdroom. Al sinds zijn jonge jaren houdt het woord hem bezig. In zijn poëzie reflecteert Kevin over de elementen van het leven. Hij werpt een blik op de connecties tussen mensen, vriendschap, familierelaties, liefde, … Hij neemt de wil en de zin van een individu in de maatschappij onder de loep en geeft daar in zijn gedichten vaak een persoonlijke touch aan. Zo wil hij de mensen laten nadenken over zichzelf en hun plaats binnen deze wereld.

Tom De Maerschalck schrijft kalligrammen die normaal niet voorgedragen worden. Hij gaat op zoek naar wat symbool, lijn en woord samenbrengt. Hij zal een selectie brengen van eigen gedichten die zich lenen tot voordracht en werk van anderen.

Flore Pensaert begon met gedichten te schrijven toen ze ongeveer veertien jaar was. Het waren speelse, soms zwaarwichtige teksten waarin ze het leven probeerde te vatten. Flore probeert nog steeds het leven en alles daarbuiten te beschrijven. Tekst vergaat niet zo rap als een mens, hij blijft bij. Inspireert. Ze hoopt dat een kleine dichteres dat ook al wat kan doen. Ook al is het bitter weinig, ze hoopt een continuïteit te vergaren. Opdat men haar onthoudt, misschien.

 
Deze boekvoorstelling gaat door op vrijdag 16 oktober om 20u in de bibliotheek van Zele.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten