vrijdag 21 oktober 2016

Aanrader van Annette: Weglopen is geen optie, mijn verhaal over topsport, kanker en hoop, boek van Lindsey de grande

Dit is het moedige en ontroerende dagboekverhaal van Lindsey De Grande, een beloftevolle atlete op de 1500 meter en een ijverige studente kinesitherapie. Als ze in 2011 op 22-jarige leeftijd te horen krijgt dat ze chronische leukemie heeft, stort haar wereld in.

In dit boek vertelt ze over haar gevecht tegen kanker, over de emoties waarmee ze worstelt, over haar zoektocht naar een nieuw evenwicht in haar leven, over haar strijd om ondanks de leukemie toch te kunnen blijven lopen én studeren. Dankzij een enorm doorzettingsvermogen behaalt ze dan ook haar diploma terwijl ze dagelijks vecht tegen de ziekte. Maar ze leert ook om te gaan met ontgoochelingen, ze weigert verbitterd te geraken, en ze blijft hopen. Lindsey beseft ook dat ze deze strijd enkel kan voeren dankzij de liefde en de steun van haar familie en vrienden die ze terecht haar steunpilaren noemt.

Ondertussen is Lindsey De Grande enkele illusies armer, heeft ze noodgedwongen haar pijngrens moeten verleggen, heeft ze geleerd om zachter voor zichzelf te zijn, en moet ze leren leven met de onwetendheid of ze ooit kan genezen. Onzelfzuchtig en moedig als ze is wil ze met het boek ook de boodschap doorgeven om niet weg te lopen van problemen, en niet te snel een oordeel te vellen, maar samen op zoek te gaan naar oplossingen. Haar motto is dat hoop en liefde alles kunnen overwinnen…


Lindsey De grande houdt op regelmatige basis een blog bij over haar ervaringen met kanker, je kan het volgen op Lindsey De Grande.

Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: Weglopen is geen optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten