vrijdag 21 oktober 2016

Biblos op dinsdag 8 november

Deze maand nodigt de leesgroep een vertaler uit: Van Haute Luc.  Hij vertaalt Japanse literatuur in het Nederlands en komt zelf zijn verhaal doen in de bibliotheek van Zele. Meer specifiek bespreekt hij voor ons het boek 'De kat' van Takashi Hiraide.
De kat van auteur Takashi Hiraide is een ontroerende, poëtische roman over de vergankelijkheid van het leven en het vermogen te genieten van kleine, kortstondige momenten van geluk.Literair vertaler Luk Van Haute spreekt daarnaast over andere Japanse auteurs. Een jong stel, allebei schrijver, woont in een eenvoudig huis in een van Tokyo's lommerrijke buurten. Ze zijn tevreden met hun leven, maar hebben elkaar eigenlijk niet zo veel meer te vertellen. Tot op een dag onverwacht een kat hun keuken binnenwandelt. Het dier maakt er al snel een gewoonte van bij hen langs te komen, daarbij geholpen door het comfortabele mandje en het eten dat ze voor haar neerzetten. Gaandeweg ontspinnen zich weer gesprekken tussen de jonge mensen, eerst alleen over de kat en haar grappige gewoontes, maar allengs vult hun leven zich weer met kleur en vreugde, verwondering en schoonheid.

Op donderdag 8 november om 20u ben je welkom om te komen praten over of luisteren naar de bevindingen bij dit boek. Zoals steeds hoef je het boek nog niet gelezen te hebben om aan te sluiten. Je vindt Biblos in het bovenzaaltje van onze bib.

Inkom: €3

Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'De kat'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten