vrijdag 28 april 2017

Aanrader van Miet: Enemy, film uit de Cinébib-collectie

Tweemaal Jake Gyllenhaal voor de prijs van één!

Deze film van Denis Villeneuve is losjes gebaseerd op een roman van José Saramago, 'De man in duplo'. Jake speelt hierin zowel de rol van Adam, geschiedenisleraar, als Anthony, acteur. Op aanraden van een collega huurt Adam Bell, een film waarin hij een figurant opmerkt die als twee druppels water op hem lijkt. Hij krijgt de dubbelganger niet uit zijn hoofd en besluit hem op te sporen. Beide hebben een relatie en de levens van de twee koppels raken op gevaarlijke wijze verstrengeld. Anthony beschuldigt dubbelganger-acteur Adam ervan gebruik te maken van zijn gelijkenis om seks te hebben met zijn zwangere vrouw.. Als ‘wraak’ wil Anthony Adam met gelijke munt terugbetalen.Dit kan niet anders dan dramatisch aflopen.

In de film komt heel wat symboliek voor, die op verschillende wijzen kan geïnterpreteerd worden. Wellicht heeft iedereen ook wel eens nagedacht over het gegeven van een mogelijke dubbelganger.


Dit alles, naast de uitstekende acteerprestaties en fijne soundtrack, maakt de film erg boeiend en de moeite waard om meer dan eenmaal te bekijken.

Via de volgende link vind je meer informatie over deze film op de catalogus van onze bib: 'Enemy'. Let wel op: de film maakt deel uit van een tijdelijke collectie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten