vrijdag 8 juni 2018

Aanrader van Sanne: Band of Brothers, serie van Stephen Spielberg en Tom Hanks

Deze week was het exact 74 jaar geleden dat D-Day plaatsvond. Op dinsdag 6 juni 1944 landden de geallieerde troepen in Normandië: het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog!

In deze serie volgen we de Amerikaanse soldaten van Easy Company, die op D-Day hun eerste opdracht tot een goed einde brengen. Nadien volgen er nog tal van operaties. Deze serie geeft echt een gezicht aan de soldaten. Je leert deze jonge mannen kennen, die in de meest onmogelijke omstandigheden doorgaan. Vooral de slag om de Ardennen liet op mij een diepe indruk na: putje winter vechten de soldaten in Bastogne, hoewel ze onvoldoende munitie, voedsel, medicatie en kledij hebben. Voortdurend worden ze bestookt door Duitse artillerie. Toch wil geen van hen weg van 'de lijn': wie gewond of ziek wordt, wil zo snel mogelijk terugkeren naar de rest van de groep. Een 'band of brothers'... Er worden ook interviews getoond met de overlevenden van Easy Company, mannen waarvoor je niets anders dan diep respect kan opbrengen.

 

Via de volgende link vind je meer info over deze serie op de catalogus van onze bib: 'Band of brothers'. De serie is gebaseerd op het boek van Stephen Ambrose, dat ook terug te vinden is in de bib: 'D-day 6 juni 1944'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten