vrijdag 22 juni 2018

Aanrader van Tine: Kleine zus, een thriller van Isabel Ashdown

Het verhaal begint met een klassiek gegeven, namelijk een ontvoering.  Na zestien jaar zien twee zussen, Emily en Jessica, elkaar terug bij de begrafenis van hun moeder.  Emily is ondertussen getrouwd en heeft een dochtertje, Daisy, en een stiefdochter, de tiener Chloe.  Jessica is alleenstaand.  Ze halen de familiale banden terug aan in die mate dat Jess bij het gezin van haar zus gaat wonen.  Alles gaat goed totdat Jess belooft te babysitten, in slaap valt... en de kleine Daisy verdwijnt.  De politie wordt erbij gehaald, Jess wordt ondervraagd en ieders alibi wordt onder de loep genomen.  Stilaan wordt duidelijk dat elk alibi hiaten vertoont... of moet de ontvoerder buiten de familie worden gezocht?


Het boek bestaat uit twee delen, ingekapseld tussen een proloog en een epiloog.  In deel 1 worden we in de gedachtewereld van Emily en Jess ondergedompeld terwijl in deel 2 een nieuw personage aan het woord komt.  Het verhaal is knap geschreven; de spanning wordt geleidelijk aan opgebouwd naar een onverwachte climax toe.

Het originele aspect zit in de kaft van het boek: op het einde wordt duidelijk waarom er verschillende "zussen" zijn (lieve zus/slechte zus/liegende zus/kleine zus/jaloerse zus: welke zus?).  Het boek leert ons dat er in een familiale relatie verscheidene tinten grijs bestaan tussen wit en zwart in.  Beste lezer, als je soms de neiging hebt om stiekem op voorhand de epiloog te lezen, één goede raad: niet doen!

Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'Kleine zus'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten