donderdag 31 oktober 2019

Aanrader van Tine: Vertrouw mij, een thriller van Jessica Vallance

Charlotte is een persoon die tot het uiterste gaat om iemand te behagen en te helpen.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat, wanneer ze een man halfdood op straat vindt, ze onmiddellijk de hulpdiensten belt en er ondertussen in slaagt om de man, Luke, in leven te houden tot de ambulance gearriveerd is.  Ze voelt zich zo betrokken dat ze, door een opeenstapeling van leugentjes, wordt beschouwd als de vriendin van het slachtoffer.  Aldus maakt ze kennis met de ouders van Luke en met zijn zus Rebecca.
Rebecca blijkt een koele kikker te zijn die Charlotte met argwaan bejegent.  Bovendien veroorzaakt de verhouding tussen haar ouders, die Charlotte intussen zo goed als familie beschouwen, en Rebecca zelf, de nodige spanningen.



Naarmate de tijd verstrijkt, Luke in coma blijft en de dader nog steeds spoorloos is, neemt het wantrouwen en de spanning tussen de twee vrouwen toe.  Moet de dader niet eerder in de kring van familie en kennissen van het slachtoffer gezocht worden?

Potentiële kandidaten:
* Charlotte: je weet niets over haar familie en werkkring, ze heeft zich inmiddels bij Lukes ouders binnen gemanipuleerd.
* Rebecca: het buitenbeentje in de familie, deelt met haar broer en haar vriend een "geheim" dat kost wat kost geheim moet blijven.
* De vriend van Rebecca: een luguber type, is op de hoogte van het geheim en heeft reeds doodsbedreigingen geuit tegenover Luke.
* De vriendenkring van Luke: de ex-vriend van een vroegere date van Luke zit er ook voor iets tussen.

Dit boek is het debuut van Jessica Vallance.  Het is een psychologische thriller die vertrekt van een basisgegeven (man wordt halfdood gevonden op straat) en zich gaandeweg ontwikkelt tot een verhaal waarin de psychologie van de hoofdpersonen ontleed wordt.

Het relaas wordt beurtelings verteld door Charlotte en Rebecca en eindigt met een onvoorspelbare plotwending.



Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'Vertrouw mij'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten