vrijdag 25 oktober 2019

Halloweenaanrader van Lien: de DVD-reeks American Horror Story

Griezelfans komen volledig aan hun trekken met de serie “American Horror Story”. Het is een zeer diverse serie, die in elk nieuw seizoen een ander verhaal vertelt dat volledig op zichzelf staat. Het maakt dus niet uit met welk seizoen je begint. En zo is er ook voor elk wat wils. Hou je van zombies? Seizoen 3. Ben je meer voor psychologische horror? Kijk dan naar seizoen 7. Sommige personages maken af en toe een cameo in een ander seizoen. De meeste acteurs keren elk seizoen terug in een andere rol. Het is een bijzondere ervaring om de slechterik uit het ene seizoen opeens de held te zien spelen in het andere.




Tot nu toe zijn er 9 seizoenen van de griezelserie. Mijn favoriete seizoenen waren 2: Asylum (dat zich afspeelt in een gekkenhuis), 4: Freak Show (over een rondtrekkend circus met "freaks" of misvormde mensen) en 5: Hotel (vampiers op zolder, seriemoordenaars in de kelder). Dit zijn de meer gestileerde seizoenen, waar extra aandacht werd besteed aan historische setting, kostuums, tijdgeest…

De serie heeft ook de meest angstaanjagende soundtrack die ik ooit gehoord heb. Een repetitief, zacht liftmuziekje wordt constant overstemd door gezoem, gekrijs, gebrom, gegrom, vals staande instrumenten… alleen al de titelmuziek brengt je al een beetje van je stuk. Niet voor gevoelige zieltjes, maar excellent om te bingewatchen tijdens een halloweenmarathon!

Via de volgende link vind je meer info over deze serie op de catalogus van onze bib: 'American Horror Story'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten