vrijdag 29 mei 2015

Aanrader van Annette: Haar naam was Sarah, roman van Tatiana De Rosnay

In Parijs speelt zich op 16 juli 1942 een dramatische gebeurtenis af: duizenden joden worden naar het Velodrome d'Hiver gebracht, van waaruit ze naar concentratiekampen worden gestuurd. Ook de tienjarige Sarah wordt samen met haar ouders opgepakt, haar kleine broertje Michel heeft zich weten te verstoppen. Sarah weet waar hij zich schuilhoudt en is vastberaden hem te gaan bevrijden.

Zestig jaar later, in het Parijs van 2002, gaat de Amerikaanse journaliste Julia met haar gezin in het ouderlijk huis van haar schoonouders wonen. Wanneer ze voor haar werk onderzoek moet doen naar de Jodendeportatie , stuit ze op het verhaal van Sarah en ontdekt ze een duister geheim van haar schoonfamilie.

In dit spannende en aangrijpende oorlogsdrama worden de twee verhaallijnen naast elkaar beschreven, maar geleidelijk aan lopen heden en verleden in elkaar over. Het is het soort boek dat je in één ruk wilt uitlezen: je voelt de verschrikkingen en de angsten die het kleine meisje moet doorstaan. Tegelijk volg je de ontdekkingen van Julia, wat zorgt voor wat ademruimte tussen de droevige passages.

Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'Haar naam was Sarah'. We hebben dit boek ook in dwarsligger- en groteletterformaat. Daarnaast hebben we ook de verfilming van het boek op dvd. De film werd regisseerd door Gilles Paquet-Brenner in 2010.Geen opmerkingen:

Een reactie posten