vrijdag 4 december 2015

Aanrader van Lien: Super 8, film van J.J. Abrams

Zomer 1979. Een groepje dertienjarigen, dat bezig is een zombie-film op te nemen met hun “Super 8”- camera, is ’s nachts getuige van een treinongeluk. Vervolgens verdwijnen er mensen, huisdieren en microgolfovens en gebeuren er onverklaarbare dingen. De lokale hulpsheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wordt tegengewerkt door de Amerikaanse luchtmacht, die uit alle macht het treinongeluk in de doofpot probeert te stoppen. De biologieleraar, die de treincrash veroorzaakte door op de trein in te rijden, verdwijnt uit het ziekenhuis. En uit de beelden van de crash op de Super 8-camera blijkt dat er iets uit het treinwrak ontsnapt is. Wanneer de luchtmacht het dorpje wil evacueren, besluiten de tieners zelf op onderzoek uit te gaan.

Het verhaal zoomt in op Joe, een jongen van 13 die net zijn moeder verloren is in een fabrieksongeluk, en zijn vader de hulpsheriff die niet met zijn verdriet kan omgaan. Wanneer Joe verliefd wordt op Alice, wiens vader het ongeluk veroorzaakte, worden ze tegengewerkt door beide ouders. Maar hun vriendschap (en liefde) overwint uiteindelijk alles.

Het is een uitstekende film in het science fiction-genre. De film won verschillende awards en nominaties, voornamelijk in technische categorieën en special effects, maar ook voor de acteerprestaties van de jonge hoofdrolspelers Joel Courtney en Elle Fanning. Het verhaal heeft veel Stephen King-elementen: een klein dorpje met zijn geheimen, de leefwereld van jonge tieners aan het einde van de jaren 70, de eerste keer verliefd worden. Het is een spannend verhaal met een spectaculaire climax, een interessante soundtrack en prachtige visuele effecten. Een aanrader voor mensen die houden van nostalgie, actie en mysterie.


Via de volgende link vind je meer informatie over deze film op de catalogus van onze bib: 'Super 8'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten