vrijdag 11 december 2015

Aanrader van Miet: Frozen river, film van Courtney Hunt

Dagelijks zien wij beelden van mensen op zoek naar een beter leven, horen wij verhalen over mensenhandelaars en ongelukken bij de tocht naar het westen. Velen voelen zich hierdoor bedreigd, maar als je deze film ziet, begrijp je dat ieder individu dat zijn vaderland tegen hoge kosten verlaat, vaak geen alternatief heeft.

Frozen river is een niet meer zo recente film (2008), maar waarvan de verschillende thema’s nog zeer actueel zijn. Hij hoort thuis zowel in de categorie geëngageerde film als in het thrillergenre.

Een vrouw in de Verenigde Staten probeert de touwtjes aan elkaar te knopen als alleenstaande moeder met 2 zoons. Ze heeft een deeltijdse job in een supermarkt, maar kan daarmee alle rekeningen niet betalen. Haar grote droom is een nieuw huis. Echter, haar echtgenoot, een gokverslaafde, is er met de aanbetaling vandoor.

Tijdens een zoektocht naar haar echtgenoot maakt ze kennis met Lila, die in het Mohawk-reservaat leeft. Samen smokkelen ze voor 1200 dollar per rit illegale immigranten over de bevroren St Lawrence rivier, van Canada naar de Verenigde Staten. Op een koude kerstavond gebeurt er echter een drama.

De hoofdactrice, Melissa Leo, werd voor deze rol genomineerd voor een Oscar en ze is ook zeer overtuigend. Voor de film werd ook gedegen onderzoek verricht. Een film die je niet zomaar vergeet!


Via de volgende link vind je meer informatie over deze film op de catalogus van onze bib: 'Frozen river'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten