vrijdag 30 september 2016

Aanrader van Miet: Psychoanalytica Frieda Klein in de hoofdrol


Tot op vandaag heeft het echtpaar Nicci French zes boeken geschreven met dit personage:
  • Blauwe maandag
  • Dinsdag is voorbij
  • Wachten op woensdag
  • Donderdagskinderen
  • Denken aan vrijdag
  • Als het zaterdag wordt
Hoewel ieder deel op zichzelf gelezen kan worden, verdient het toch de voorkeur de weekdagen te volgen. De serie is trouwens verslavend en veel moeite zal dat niet kosten! 


 Het stramien is in elk boek gelijkaardig: Een moord of verdwijning dient opgelost te worden en de hulp van Frieda is daarvoor van grote waarde. Ze gaat vaak weinig orthodox te werk en wordt daarom ook niet overal geapprecieerd. Ze heeft een goede vriend bij de politie, maar anderen zijn geïrriteerd door haar bemoeienissen. Ze gaat immers nogal eigengereid te werk en haar acties hebben ook niet altijd het gewenste resultaat. Bovendien heeft ze ook nog haar praktijk als analytica waar niet alles van een leien dakje verloopt.

In de loop van de verschillende boeken evolueert ook haar liefdesrelatie met Sandy, haar vriendschap met collega’s en politiemensen en haar relatie met aartsvijand Dean Reeve, door wie ze in de gaten gehouden wordt en die op onverwachte momenten opduikt in haar leven, met vaak desastreuze gevolgen.

Hou je wel van wat spanning in een boek, maar tegelijkertijd van een mooie karaktertekening, dan zijn deze thrillers wat voor jou. Ik ben alleszins verkocht!

Via de volgende link vind je meer informatie over deze reeks: 'Nicci French'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten