woensdag 7 september 2016

Week van de geletterdheid

Dit jaar loopt de week van de geletterdheid van 8 tot 14 september is het de week van de geletterdheid. Ieder jaar op 8 september is er de Internationale dag van de Geletterdheid.

Voor de zesde editie richt men de focus op geletterdheid op het werk. In deze tijden denken we dan meteen ook aan digitale geletterdheid, een probleem dat onlangs nog in de media kwam. Hiervoor organiseert de bib ieder jaar laagdrempelige cursussen.

In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, richt de bib zich niet alleen tot boekenwurmen die graag kilometers papier verslinden. Deze leners zien we graag komen, maar we hebben net zo goed oog voor mensen die wat meer moeite hebben om Nederlands te lezen. In onze collectie voorzien wij hiervoor speciale materialen:
- boeken met het keurmerk Makkelijk lezen
- luisterboeken
- Wablieft-krant

In het bijzonder zetten we ook graag nog eens ons leesbevorderingsproject 'De Blommelezers' in de aandacht, waarin we samen met Welzijnschakel Zele het lezen willen bevorderen. Ben je geïnteresseerd om hieraan deel te nemen? Welkom in de bib of in de Kolleblomme! Het ontmoetingscentrum opent elke derde dinsdag en elke eerste zondag van de maand zijn deuren.

Want wij geloven dat boeken lezen mensen doet groeien!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten