vrijdag 8 september 2017

Aanrader van Annette: In het water, boek van Paula Hawkins

Paula Hawkins is de auteur van de psychologische thriller 'Het meisje in de trein', een debuut dat miljoenen lezers wist te raken. Dit is haar tweede boek.

Nel, alleenstaande moeder van de eigenzinnige tiener Lena, wordt op een dag dood aangetroffen in de rivier die door het kleine stadje Beckford stroomt. Eerder die zomer sprong Lena’s beste vriendin op dezelfde plek haar dood tegemoet. En zij zijn niet de eerste vrouwen die daar sterven want het donkere water heeft al meerdere vrouwen het leven gekost. Hun dood veroorzaakt dan ook een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.
Lena blijft alleen achter, waardoor Jules, Nels zus, na al die jaren moet terugkeren naar de plek die ze achter zich had gelaten. Voorgoed, dacht ze toen.

Paula Hawkins brengt ook nu weer een donker en verbluffend verhaal, geschreven in dezelfde hypnotiserende stijl als bij haar debuut. In deze thriller wordt pijnlijk duidelijk dat herinneringen niet te vertrouwen zijn en dat het verleden een gevaarlijke greep kan hebben op het heden en de toekomst…Het boek leest vlot maar in het begin is het wel even wennen aan de vele verschillende personages en vertelstandpunten.


Via de volgende link vind je meer informatie over deze roman op de catalogus van onze bib: 'In het water'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten