woensdag 20 september 2017

Klassenkaarten

Elke leerkracht kan beschikken over een 'klassenkaart' met aangepaste faciliteiten voor groepsgebruik.

Leerkrachten die al een klassenkaart hebben, komen best even langs in de bib. De klassenkaarten worden aan het begin van het schooljaar allemaal geblokkeerd. Wanneer de leerkrachten die reeds een klassen hebben zich aanmelden aan de balie, controleren we de beschikbare gegevens op juistheid, in het bijzonder de gsm-nummer en het e-mailadres van de leerkracht. Daarna kan de kaart gedeblokkeerd worden.

Nieuwe leerkrachten laten het aanvraagformulier door de directie van de school invullen. Enkel volledig ingevulde formulieren geven recht op een kaart (voor interim-leerkrachten ook de periode!). Hij/zij is verantwoordelijk voor de op zijn/haar kaart uitgeleende werken. Het aanvraagformulier is te vinden in de brochure.

Reglement voor ontlening door leerkrachten
Het geldende uitleenreglement van de Openbare Bibliotheek Zele is ook van toepassing voor ontleningen door leerkrachten. Op volgende punten wordt voor de leerkrachten afgeweken van het geldende reglement:
  • Leerkrachten kunnen materialen ontlenen voor een termijn van 28 dagen (4 weken). 
  • Er is maximaal 1 verlenging van 4 weken mogelijk.
  • Er kunnen gratis 60 items uitgeleend worden op een kaart. Het gaat hierbij om jeugdboeken tot 14 jaar, cd’s, dvd’s en luisterboeken.
  • Klassen betalen wel kosten voor maningsbrieven.
  • Alle materialen moeten op het einde van het schooljaar binnengebracht worden. 
  • De klassenkaarten worden geblokkeerd vanaf 30 juni tot wanneer de leerkracht zich in de bib aanbiedt en de gegevens op juistheid gecontroleerd worden.
Mijn bibliotheek
Wie wil, kan zich ook registreren via www.mijnbibliotheek.be. Hiervoor dient u de fictieve geboortedatum 01/01/1901 (datum enkel voor de klassenkaart) in te vullen op het aanmeldingsformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten