woensdag 20 september 2017

Voorleesweek van 18 tot 26 november 2017

De Voorleesweek is een jaarlijks terugkerende campagne die volwassenen wil aanmoedigen om vaak voor te lezen aan kleine en grote kinderen. Thuis, in de kinderopvang of op school: samen met kinderen in boeken kijken en voorlezen, stimuleert niet alleen de taalontwikkeling maar betekent plezier voor kinderen én volwassenen. Een moment van gezellig en intiem samenzijn. Voorlezen is het leukste kwartiertje van de dag!

De bib van Zele
  • zorgt het hele schooljaar lang voor voorleesnamiddagen, elke derde woensdag van de maand. Meer info vind je via de volgende link: 'voorleesnamiddagen'.
  • organiseert tijdens de voorleesweek een speciaal voorleesmoment voor de kinderen van de derde kleuterklas. Dit jaar gaat het om het verteltheater 'Kiki en de verdwenen letters'. Scholen kunnen langskomen met de kinderen van de derde kleuterklas voor dit vertelmoment, waarbij we de kinderen enthousiast willen maken voor letters en boeken.
Zo willen we iedereen aansporen om voor te lezen. Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Dit jaar zetten we bovendien de voorleespapa's in de kijker. Want zij zijn van groot belang voor de leesopvoeding van kinderen. Dus mannen (jong en oud): lees dit jaar eens extra voor, thuis, op school, in de kinderopvang of zelfs op het werk. Hoe meer voorleesplezier, hoe beter!


Meer info vind je via de volgende link: 'voorleesweek'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten