vrijdag 8 september 2017

Biblos op dinsdag 10 oktober

Leesgroep Biblos bespreekt het boek 'Het huis waar jij van hield' van Tatiana De Rosnay. Deze roman gaat over een Parijse vrouw die vecht voor haar huis vol herinneringen.

Parijs, tweede helft 19de eeuw. Door de ambitieuze stadsvernieuwingswerken van baron Haussmann verdwijnen er complete wijken van de kaart. De huizen van duizenden Parijzenaars worden onteigend. Ondertussen kabbelt het leven van Rose Bazelet rustig voort, ze leest Le Petit Journal en maakt wandelingen in de tuinen rond het Palais du Luxembourg. Tot de dag waarop de noodlottige brief komt: haar huis ligt op het tracé van de boulevard Saint-Germain en moet worden afgebroken. Haar wereld dreigt in te storten, maar Rose bindt de strijd aan met de prefect en met de keizer om het familiebezit te redden: het huis dat een angstvallig bewaard geheim herbergt.

Op dinsdag 10 oktober om 20u ben je welkom om te komen praten over of luisteren naar de bevindingen bij dit boek. Zoals steeds hoef je het boek nog niet gelezen te hebben om aan te sluiten. Je vindt Biblos in het bovenzaaltje van onze bib.

Via de volgende link vind je meer informatie over dit boek op de catalogus van onze bib: 'Het huis waar jij van hield'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten