vrijdag 3 juli 2015

Aanrader van Hilde: Divergent, een film van Neil Burger

Ik ben een mama van drie dochters tussen 12 en 19 jaar, dus kijk ik soms mee naar ‘hun’ films. Een tijdje geleden nam ik vanuit de bib de film ‘Divergent’ mee naar huis. De hoofdrol wordt gespeeld door Shailene Woodley, de nieuwe ster uit ‘a fault in the stars’ (meteen ook een aanrader!).

In een post-apocalyptische maatschappij worden de jongvolwassenen verdeeld in vier categorieën. Afhankelijk van de groep waartoe ze behoren, wordt van hen een attitude verwacht en krijgen ze ook een specifiek takenpakket. De regels zijn streng en wie faalt, wordt onherroepelijk geëlimineerd. Wie niet past binnen een groep wordt uitgestoten of ‘verdwijnt’. Verdraagzaamheid bestaat hier niet - en allicht zit hier toch ook wat maatschappijkritiek in. De hoofdrolspeelster probeert zich staande te houden binnen deze wereld, maar ze beseft dat ze vroeg of laat door de mand zal vallen...


Via de volgende link vind je meer informatie over deze reeks op de catalogus van onze bib: 'Divergent' en het bijhorende boek van Veronica Roth: 'Divergent'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten