vrijdag 10 juli 2015

Aanrader van Sanne: Miranda van Frituur Miranda, novelle van Erik Vlaminck

Erik Vlaminck schreef in 2008 ‘De suikerspin’ (waarmee hij trouwens een 4de plaats behaalt in de top 25 Verborgen parels), waarin hij de harde kant van het kermisleven belicht. Hierin komt het personage Miranda, een foorkraamster in hart en nieren, reeds voor, maar ze komt niet aan het woord. In de novelle ‘Miranda van Frituur Miranda’ vertelt ze haar levensverhaal.

Miranda is reeds jarenlang gescheiden van haar ex-man Arthur. Samen hebben ze een zoon Tony, maar Miranda heeft met hem geen goed contact. Op een dag komt Modest, een andere foorkramer, te overlijden. Hij was de beste vriend van Arthur, maar tevens jarenlang de minnaar van diens vrouw Miranda. Bovendien heeft Tony, de zoon van Arthur en Miranda, een relatie met Laura, de dochter van Modest. Genoeg voer voor ongemakkelijke situaties en scheefgelopen relaties dus. Miranda vertelt deze hele historie op een volkse wijze, vaak grappig en absurd, maar toch met een wrang kantje. Opgegroeid in het gesloten milieu van foorkramers, gehard door het marginale bestaan, getekend door een groot geheim.

Het lezen van dit boek neemt amper een uurtje in beslag. Geniet van dit boek dat je een uur lang meeneemt naar de kermis van weleer, nostalgie verzekerd!


Via de volgende link vind je meer informatie over deze novelle op de catalogus van onze bib: 'Miranda van frituur Miranda'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten