woensdag 1 juli 2015

Tentoonstelling 'Circus van A tot Z'

Provincie Oost-Vlaanderen stelt vanaf juli 2014 de reizende tentoonstelling 'Circus van A tot Z' ter beschikking van Oost-Vlaamse openbare bibliotheken. De tentoonstelling werd samengesteld in samenwerking met het Huis van Alijn uit Gent.

In de circuspiste wordt het publiek vermaakt en wordt er een droomwereld geschapen. Het circus prikkelt de zintuigen. De voorstelling is een kijkspektakel waarbij muziek, licht en geur mee de sfeer creëren. Circus is een emotionele totaalervaring: het publiek wordt aangezet tot lachen, tot verwondering en huivering. In deze wereld van uitersten en contrasten is niets gewoon. Het succes van het circus valt of staat met de circusartiesten. Vele acts vragen een grenzeloze fysieke en mentale kracht waarbij soms halsbrekende toeren worden uitgehaald.

De expo biedt in 10 panelen een inkijk in de wereld van acrobaten, clowns, dresseurs, jongleurs en magiërs; de circusdisciplines bij uitstek. Kleurrijke circusaffiches, verhalen en foto’s van circusartiesten uit de rijke circuscollectie van het Huis van Alijn brengen het Belgisch circusverleden tot leven.


In de bibliotheek van Zele is de tentoonstelling vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek van 1 juli tot en met 28 augustus 2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten