donderdag 10 januari 2019

Voorleesmoment op woensdag 16 januari

Op 16 januari is het de eerste voorleesnamiddag van het nieuwe jaar.  En we vliegen er meteen in met 2 fantastische boekjes:

Van 13u30 tot 14u30 wordt er voor kleuters vanaf 4 jaar voorgelezen uit "De kleine walvis in de winter" van Benji Davies.  Vorige zomer redde Boy een kleine walvis, die hij nadien weer vrijliet in de zee.  Nu is het winter en koud.  Boys vader komt niet naar huis na het vissen, dus gaat Boy hem zoeken.  Maar na een tijdje raakt hij verdwaald... en is het de beurt aan de kleine walvis om zijn vriendje Boy te redden.




Van 15u tot 16u gaan de kinderen van het eerste en tweede leerjaar een proper uurtje tegemoet met "De opgeruimde stad" van Coralie Saudo.  Annabelle woont in een vieze stinkstad, maar droomt van schone, frisse straten. Daarom verzamelt ze de hele dag afval. Niemand begrijpt waarom ze dat doet.  Totdat ze hulp krijgt van de opruimvogels.



Na het vertelmoment volgt er steeds een creatieve afsluiter, hiervoor vragen we een bijdrage van €0,50. Via de volgende link vind je meer informatie over de boeken op de catalogus van onze bib: 'De kleine walvis in de winter' en 'De opgeruimde stad'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten